Over Ons

MedicEvac.com
Borderless care

MedicEvac biedt een volledig gamma aan van medische escortdiensten, zowel per vlucht als per ambulance, zowel voor repatriëring als voor nationaal ziekenvervoer.

Historiek

2015: Vanuit de expertise van Tom Jordens als Intensive Care Verpleegkundige, met 16 jaar ervaring in een Universitair Ziekenhuis en als repatriëringsverpleegkundige, werd Mabumax bvba op 01 mei 2015 boven de doopvont gehouden. Als merknaam werd gekozen voor MedicEvac wat een rechtstreekse link geeft naar onze activiteiten.
Tom is tevens opledingscoördinator voor de verpleegkundige Bachelor na Bachelor opleiding "Spoedgevallenzorg en Intensieve Zorgen" in Hogeschool Thomas More - Kempen. Vanuit zijn praktijkervaring op de High Care afdeling en de hogeschool, werd een equipe gevormd met IC-verpleegkundigen en artsen met dezelfde ideologie in repatriëringen.
Van bij opstart werken we samen met de marktleider in personenbijstand waar MedicEvac tot op vandaag het grootste vertrouwen geniet en alle repatriëringen voor Nederlandstalige patiënten op zich neemt. 
Een maand later vervoegde zich een tweede reisbijstandsmaatschappij op basis van de goede ervaringen van voornoemde partner.
In september '15 werden de eerste ambulances aangeschaft zodat we ook de repatriëringen over de weg konden op ons nemen.

2016: Begin januari vervoegde Kurt Pieters, IC-verpleegkundige en Master in Nursing and Midwifery, het bedrijf. Kurt heeft net als Tom 16 jaar ervaring als verpleegkundige en als repatriëringsverpleegkundige voor verscheidene bijstandsmaatschappijen. Kurt was jaren werkzaam als diensthoofd voor de kritische diensten (spoed, intensieve, OK) voor een ziekenhuis met twee campussen. 
Hetzelfde jaar worden er nog contacten gelegd met nog een aantal reisbijstandsmaatschappijen om ook voor hen repatriëringen te verzorgen.
Er wordt tevens overgegaan tot het aankopen van luxe voertuigen om de repatriëringen per weg mee te verzekeren. Hierdoor is MedicEvac in staat om de repatriëring in "business class" te laten verlopen en zowel de patiënt als eventuele partner te kunnen omringen met het grootste comfort en zorg.

2017:  Het wagenpark wordt vernieuwd en er zijn verkennende gesprekken om nationaal ziekenvervoer uit te bouwen.

2018: MedicEvac Lokeren is geboren en onze kantoren verhuizen naar het industriepark te Lokeren wat tevens de uitvalsbasis is voor het nationaal ziekenvervoer voor het Waasland. Met onze wagens verzorgen we het niet-dringend ziekenvervoer in deze regio. 

2019: Door de blijvende groei van onze operaties werden onze kantoren al vrij snel te klein en besloten we om ons eigen kantoorgebouw aan te schaffen met voldoende groeipotentieel voor de nabije toekomst. Gezien onze verankering in Lokeren werd uiteraard gekozen voor een centrale plaats in Lokeren met voldoende visibiliteit.

 


Onze nationale en internationale dispatch is 24/24 te bereiken.

Dispatch Nationaal

09 310 77 88

ambu@medicevac.com

Dispatch Internationaal

09 310 77 88

ops@medicevac.com